Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Intocht Sint in Woerden met Excelsior

Zij hebben wat met elkaar, Sinterklaas en Excelsior. Het fanfarekorps voorafgegaan door de Drumband en de Majorettes moest zaterdag jl. wel een heel eind lopen om bij de Haven te komen. Daar zou de Sint per boot arriveren. Maar het was mooi weer , dus wat maakte die lange wandeling uit. Bovendien was er veel publiek op de been. Excelsior had heel wat Sinterklaasliedjes op het repertoire staan en  die werden keer op keer gespeeld. Sinterklaas op mars 9 keer, de Pakjesparade ook zo iets en met die twee zijn e er nog lang niet. Veel Excelsiorleden kunnen geen stoomboot meer zien,  maar dat was al langer het geval met de maan, die door de bomen scheen. Geen maan gezien. Maar a la, de kinderen zongen uit volle borst mee. Die vonden het wel leuk.

Op de Haven aangekomen duurde het en duurde het voordat de Sint met zijn gevolg van maar liefst 5 (pakjes)boten  op het havenhoofd, omzoomd door honderden kinderen met hun ouders, aankwam.

Daaraan vooraf werd een reuze leuk verhaal verteld door Karel van de Bosch als spreekstalmeester en loco burgemeester Loes Ypma als vertelster. Loes was op haar allerbest en sprak de kinderen in hun eigen taal aan. Complimenten van bestuur en directie van  het fanfarekorps. Ook voor Karel trouwens van de Excelsior vrouwen en meneren.

Strekking van het verhaal was een verdwenen Piet, Pedro, die gezocht werd door een vrouwelijke Piet, Pepita. Zij was er op uit om met Pedro in het huwelijksbootje te stappen.

Na lang zoeken werd Pedro op het Havenhoofd gedropt  via een hijskraan. Het trof dat Loes ook ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. Dus zou het huwelijk gesloten kunnen worden. Maar dat gebeurde niet. Het gebeurt op 26 november in Het Kasteel.

Toch speelde Excelsior heel toepasselijk de Bruidsmars van Mendelssohn.

Daarna voorafgegaan door de inmiddels ook gearriveerde Sint, die met de nodige inspanning zijn klaarstaande  schimmel besteeg, stapte het gelukkige paar in een Oldtimer en sloot Excelsior de rij. De mars door de stad verliep uiterst traag. Maar zij trok wel grote publieke belangstelling. Het was met name die Oldtimer die de grootste moeite had bochten te nemen en dat leidde tot grote vertraging.  Heel veel publiek

Maar na een uurtje of wat arriveerde de stoet eindelijk bij Het Kasteel voor de receptie. Normaal loop je over die afstand 5 minuten.

 

Het begin van een lange middag. Cees Wisseloo zwaait uit

 

 

Op de Haven aangekomen duurde het behoorlijk lang voordat Excelsior kon vertrekken. De foto is gemaakt door Guido van Geelen

 

 

Het einde van de tocht die wel erg lang duurde.

Voor meer foto’s zie de link Intocht Sinterklaas met Fanfarekorps Excelsior

Ook fotograaf Paul de Ridder heeft Excelsior op de fotokorrel genomen. Zie de link Foto\’s van Paul de Ridder

En dan is er als uitsmijter nog de videoclip gemaakt door Woerden TV. Zie de link Intocht Sinterklaas door Woerden TV