Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Monumentendag 2011

Zaterdag 10 september 2011 stond landelijk in het teken van de Monumentendag. Tal van monumenten waren open en konden door het publiek worden bezocht.  In Woerden gold dat o.m. voor Molen de Windhond, de Joodse begraafplaats en de Watertoren.

De Speeldozen waren al vroeg op pad, want zij hadden een rol bij de opening van dit festijn. Op de toren van de Petruskerk met Harry, Menno en Ane. Het drietal begon met te spelen en daarna viel de rest van het gezelschap, dat zich verzameld had op de trans van het kasteel, in.

Na de openingstoespraak van wethouder Cnossen was het tijd oom de stad in te gaan met de bedoeling om mensen naar de opengestelde monumenten te lokken. Of dat gelukt is en in welke mate dat dan het geval is geweest, valt helaas moeilijk na te gaan. Maar het is een feit dat het aan de aanstekelijke muziek van de Speeldozen niet gelegen heeft als dat onverhoopt niet is gelukt.

Vermeldenswaard is nog dat drummer André vlak voor het begin van de voettocht van het clubgebouw naar de stad een steek van een wesp kreeg te verduren.

‘s Middags was er een optreden van de Fanfare en de majorettes.

Fotograaf Paul de Ridder was er bij en maakte een mooie fotoreportage, zie de link Monumentendag 2011

Dat geldt ook voor deze twee foto’s: