Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Kinderen Regenboog gefascineerd tijdens afsluiting project Windvlaag

Verslag door Anandi (slagwerker van Excelsior):

Vrijdagochtend 14 oktober was het zover. Al een aantal keer was het op een repetitie ter sprake gekomen, het bezoek aan de Regenboogschool. Een aantal leden van Excelsior (vanuit orkest en drumband) gingen naar de Regenboogschool om daar leerlingen kennis te laten maken met muziekinstrumenten. Hans van Hees, onze dirigent, had op de Regenboogschool aan drie groepen 5 al een aantal muzieklessen gegeven (project Windvlaag) in samenwerking met de KUVO en dit was de afsluiting.

De muziekinstrumenten werden opgedeeld in 5 groepen:

Bij iedere groep stond minimaal één lid van Excelsior. Er kwam steeds één groep 5 langs, hier speelden we een lied mee en vervolgens splitste de groep zich in vijven, zodat er bij iedere instrumentgroep 5 á 6 kinderen stonden. We konden zo iets vertellen over het instrument en de kinderen er wat op laten spelen.SCAN00401

Wat mij verbaasde was dat ze het zo mooi vonden om er op te spelen. Ik had verwacht dat ze het wel snel voor gezien hielden. Ze hadden de instrumenten wel een keer gezien en gehoord op straat. Maar ze waren helemaal gefascineerd en vonden het spannend om erop te spelen. Ik vond het een leuke activiteit en denk dat het een mooie afsluiting was van het project Windvlaag. Tot slot hebben alle kinderen de folder van Excelsior meegekregen (zie bijlage) en een flyer voor de Blazersbende (zie hieronder).

De blazersbende betreft een vervolg van vier groepslessen op de dinsdagavond in de Speeldoos onder begeleiding van Hans van Hees. De kinderen kunnen tijdens de groepslessen diverse muziekinstrumenten bespelen en worden dan ook nader geïnformeerd over de lesmogelijkheden bij Excelsior. Hopelijk wordt het een leuke blazersbende!

P.S. Aanmelding voor de Blazersbende kan nog tot 28 oktober bij Menno (zie bijlage)