Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior en Ludiek bij sluiting Maand van de Geschiedenis

Ruud is zich al vast aan het inblazenLudiek in actieHans van Hees weet het al: het concert wordt een succes!
Fanfarekorps Excelsior en vrouwenkoor Ludiek traden zaterdagavond in Concordia op. Reden:  de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis.

Die was gewijd aan de Romeinen en zoals iedereen in Woerden wel weet was onze stad ooit een Romeins garnizoen rijk. En een Kasteel. En een haven. En schepen als de Romeinen 7.

Lex Alberts, voorzitter  van de Stichts-Hollandse  Historische Vereniging  kon daar boeiend over vertellen en dat deed hij dan ook in Concordia.
Lex Alberts van de Stichtse Historische VerenigingLogo's van wie er bij betrokken waren

Steeds als inleiding op weer een nieuw stuk muziek dat Excelsior ging spelen of  Ludiek ging zingen. Aan het slot van de avond deden ze hun muzikale kunstjes ook samen.  Met Vivo per Lei en the Exodus Song. Wie weet wat dat met de Romeinen te maken heeft mag zijn of haar oplossing via de website kenbaar maken!

Soms was de relatie met de Romeinen wel ver te zoeken, zoals bij de Ludiek’s Evergreens “Over the Rainbow”, Que Sera, Sera” en “Thank you for the Music”, maar Lex wist altijd een relatie te leggen met het Romeinse soldatendom. Heel knap was dat.

Excelsior had meer “bij de tijdse” nummers. Wat te denken b.v. van de Gladiator March, the Centurion, Ceasar en Cleopatra en the Gladiator.

Lex kostte het weinig moeite om ter introductie uit de Romeinse doos een sappige anekdote op te diepen en Excelsior om het nummer vervolgens te verklanken.

Jammer dat er zo weinig bezoekers waren. Eigenlijk geen wonder, want er was bitter weinig reclame voor dit concert door de Historische Kring gemaakt.

Ludiek en Excelsior musiceerden er overigens bepaald niet minder om. Een combinatie ook voor later.

 

Het AD/GH wijdde vandaag, maandag 31 oktober, een “hoofd”artikel aan ons concert. Het artikel is geschreven door Danielle Verweij. ZIJ is niet alleen journalist, maar ook fotograaf. Van haar zijn de Danielle volgende foto’s, zie de link Excelsior en Ludiek in actie op Romeinenconcert. liet weten het een prachtig concert gevonden e hebben.Waarvanakte!