Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Monumentendag 2011 in Woerden. Excelsior doet de PROMS van dit jaar op het Kasteelplein dunnetjes over

Zaterdag 10 september 2011 was het weer Monumentendag. Het thema was dit jaar oude gebouwen, die nieuw in gebruik genomen zijn. Het Fanfarekorps was in de middag actief op de binnenplaats van een van de oudste gebouwen van Woerden: het Kasteel.

Het was mooi, zonnig weer en er was veel publieke belangstelling op de binnenplaats van het Kasteel. Excelsior speelde het programma na van de afgelopen PROMS, die in het teken stond van de Top 2000. Dezelfde zangers waren er. Romy Hoogendoorn, Marcel Kooijman, Jeroen Romeijn, Martine Zuidam, Nicole Blok en Ellis Christiaanse. Ook trad weer op het gemengd koor JuDeo.

De uitvoering onder leiding van dirigent Hans van Hees was  welhaast perfect en het publiek genoot.

Voor een fotorapportage zie de link Monumentendag met Excelsior. De laatste drie foto’s zijn gemaakt door Rob Hofman.

Vanuit het publiek zijn ook enkele video-opnames gemaakt die via de volgende links op YouTube te bekijken zijn:
A Hard Day’s Night – The Beatles
Proud Mary – Ike en Tina Turner
This is my life – Shirley Bassey

Dat het een goed optreden was van Excelsior gold ook voor de organisatie, getuige het volgende mailtje van organisator Karel van den Bosch. “Ook verbaal heb ik gisteren veel complimenten gehad over de sfeer, het programma-aanbod, het tentoongestelde, de serviceverlening aan zowel artiesten, kunstenaars en standhouders van het “gewone” publiek (circa 1450 bezoekers). Ik realiseer me heel goed dat deze complimenten vooral voor jullie zijn. Mede namens de medeorga-nisatoren Gerdien en Peggy dank ik alle vrijwilligers, musici, kunstenaars, zangers, dansers, de medewerkers van Zaal der Kunsten, het personeel van grand café & restaurant Wyrda en ook de standhouders voor

  • Hun enthousiasme
  • hun positieve en tomeloze werkinzet en/of
  • hun creatieve bijdragen en/of
  • hun praktische c.q organisatorische inbreng en/of
  • hun de prachtige presentatie en promotie van kunst en historie.

 

Dat allemaal bij elkaar zorgde voor een fantastisch KunstKasteel 2011. We hebben er met zijn allen een waarlijk mooie en succesvolle dag van gemaakt voor iedereen, (en natuurlijk in deze eendagszomer natuurlijk ook “stink”geluk gehad met het weer!).

 

 

Vriendelijke groeten en misschien tot KunstKasteel 2012 (?).

 

Karel v.d. Bosch van het Cultuur Platform Woerden

Excelsior zwijnde, want mooi weer. Hoe anders was het enkele uren later. Harmonie de Vriendschap had alle pech van de wereld toen net op het moment dat de 60ste Taptoe op het Kerkplein van start ging er noodweer losbrak. Uitgerekend boven Woerden met heel veel onweer en  slagregens.   Na 1 uur was het “Weg Taptoe”. Reuze jammer voor al die vrijwilligers die een jaar lang hard gewerkt hadden om van deze 60ste editie iets moois te maken.