Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsioravond in teken van de jeugd

Hans van Hees (zie bijgaande foto) hanteert inmiddels ruim een jaar de dirigeerstok bij Excelsior en in die tijd heeft de vereniging al diverse nieuwe leden mogen verwelkomen. Samen met KUVO is hij ook erg actief om de Woerdense basisscholen te bezoeken met leuke muziekprojecten. De kinderen zijn razend enthousiast over de speelse en onderhoudende manier waarop Hans hen de kneepjes van het bespelen van een instrument uitlegt. Daar komt vaak helemaal geen moeilijk blaasinstrument aan te pas; het kan al met een simpel rietje of een PVC pijp. Zijn methode lijkt ook bij de onderwijzers aan te slaan, want er zijn al groepen die belangstelling hebben getoond om een workshop bij hem te volgen.

Ook de blokfluitlessen die Henny Hordijk sinds een jaar namens Excelsior organiseert zijn een succes en het groepje heeft zelfs al diverse keren mogen optreden op een concert van Excelsior. Inmiddels staat er weer een nieuwe jaargang te trappelen om van start te gaan. Op deze manier maakt Excelsior de Woerdense jeugd deelgenoot van het plezier dat deze vereniging beleeft aan het bezig zijn met muziek.

De aanstaande Excelsioravond is een avond waarop al dit jeugdige talent weer eens voor het Woerdense publiek mag optreden. En dirigent Hans staat garant voor een mooie interactie tussen al deze groepen. Dat hij daarbij het publiek ook niet vergeet bleek vorig jaar al. Dit jaar schijnt hij iets in petto te hebben met een rapnummer dus u bent gewaarschuwd.

Natuurlijk zullen tijdens deze avond ook alle andere onderdelen van Excelsior het podium betreden. Het is daarom een uitgelezen avond voor iedereen die eraan denkt om iets met muziek te gaan doen, maar nog niet precies weet of het nou dansen, trommelen of een blaasinstrument bespelen wordt. De optredens van de majorettes, de tamboers en het fanfareorkest helpen wellicht die keuze te maken.

Natuurlijk zijn alle Woerdenaren die het gewoon leuk vinden om naar al deze muziek te komen luisteren ook van harte welkom op 7 oktober vanaf 20:00 uur in de grote hal van touringcarbedrijf Van Rooijen. Dit is dezelfde hal als waarin een dag later het blaaskapellenfestival door Excelsior wordt georganiseerd.