Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Voor het laatst nog maar een keer uit de oude doos: het Kleintje Festival 2008

Dit keer het Kleintje Festival, dat op 7 juni 2008 voor de derde achtereenvolgende keer werd georganiseerd.

Het Kleintje festival, als idee ontsproten uit het brein van John Kriege, was als de opmaat te beschouwen van het grote Blaaskapellenfestival. Dat wordt altijd in oktober gehouden. De organisatie ligt in handen van leden van huiskapel die Original Rheinstädter Musikanten uit Woerden
Na het derde Kleintje Festival kwamen er in 2009 en 2010 nog kleintjes bij, maar in 2011 stopte dit festijn.  De organisatie kwam niet rond en dan is het einde oefening.

Op het Kleintje Festival van 2008 nam, naast de huiskapel,  een gevarieerd gezelschap muziekkapellen deel.

Achtereenvolgens traden op de  Egerländer Kapel Spanbroek/Andijk, de Waldbrücker Musikanten uit Woubrugge,, de Merwethaler Musikanten uit Gorinchem met een goede bekende als dirigent, Jan de Koning uit Linschoten,  die Heckelander Musikanten uit Den Haag, die Holzers uit Houten met de bekende Ko Bos aan de leiding en als slotkapel de Liemeers Muzikanten Zevenaar.

Muzikaal was dit festival net als de andere trouwens, een succes. Het enige dat ontbrak was publiek. Buiten de leden van de orkesten die nog moesten optreden of al opgetreden hadden met hun aanhang bleken de festivals geen ander publiek te trekken en dat is jammer. Allereerst voor het, niet aanwezige, publiek, dat mooie muziek in een prettige ambiance heeft gemist en ten tweede voor de organisatoren. Het voorbereiden van een dergelijk festijn, het “verbouwen”  van het clubhuis en de dienst achter de bar en in de zaal, kosten veel tijd en energie. Jammer dat er niet meer publiek van kon profiteren, maar hulde ten slotte voor de vrijwilligers die deze festivals, klein in naam, maar groot in inspanning, mogelijk hebben gemaakt.

Zie voor de foto’s de link  Kleintje Festival 2008