Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Opening Woerdense Vakantieweek. Excelsior voert de optocht aan

Dit jaar al weer voor de 58ste keer. De Woerdense Vakantieweek. Niet meer uit Woerden weg te denken.

Wie had kunnen denken dat het initiatief, 58 jaar geleden, van het toenmalig raadslid van de PvdA, mevrouw Teunie van de Marel-van der Meer, zo zou aanslaan.

Ooit begonnen als vakantiebesteding voor de jeugd van Woerden, die vanwege de omstandigheden niet met vakantie kon gaan, is dat festijn nu uitgegroeid tot een feestweek met bekende en minder bekende artiesten. Van heinde en verre komt het publiek erop af.

Traditiegetrouw wordt de vakantieweek geopend met een lampionnenoptocht. Dit jaar op vrijdagavond 5 augustus 2011 dus ook weer voor de 58ste keer. Voorafgegaan door het Fanfarekorps Excelsior, dit keer op nagenoeg volle sterkte aanwezig met  majorettes, drumband en fanfare, trok een grote groep kinderen met hun lampion door de stad. Door het mooie weer waren de straten omzoomd met publiek, vaders, moeders, opa’s en oma’s en wie verder maar wilde genieten van de optocht.

Alleen het publiek aan de kant kon die lampionnen niet in volle glorie aanschouwen, want het was de hele route nog licht. Excelsior kwam ook ruim voor dat  het donker werd in het eigen clubgebouw aan.

 

De Vakantieweek werd geopend door haar voorzitter, Thorgerd van Veldhuysen, toevallig, maar wat heet, de buurman van de webbeheerder van Excelsior Woerden en Hans Schmidt, Beiden, voorzitter en burgemeester,  benadrukten het belang van de week voor de promotie van Woerden, de ontspanning die het biedt aan jong en oud en de geweldige inbreng van vrijwilligers. Zonder hen is die Vakantieweek ondenkbaar.

Zie voor de fotoreportage van de openingsmanifestatie de link Opening Woerdense Vakantieweek 2011

De foto’s zijn gemaakt  door Reinier Wemerman, waarvoor dank!

Op You Tube staat ene filmpje van de openingsmanifestatie. Excelsior komt daarop aangemarcheerd over de Voorstraat met National Anthem. Start het filmpje op 1.55.

Excelsior en route tijdens de opening van de Woerdense Vakantieweek