Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

2de lustrum Shantykoor Bravour met de Speeldozen al vroeg in actie

Shantykoor Bravour pakt uit. De Speeldozen waren erbij

Het Shantykoor Bravour uit Woerden bestaat 10 jaar en vierde zaterdag 20 augustus zijn 2de lustrum met eenkorenfestival.  Het was voor de 5de keer dat men een dergelijk festival organiseerde en of het allemaal maar niet op kon: zaterdag was tevens ook de 1ste Woerdense Havendag. Bravour pakte dus uit Niet alleen door koren uit de omgeving, Montfoort, Oudewater, Werkendam en Amsterdam uit te nodigen, maar ook met talrijke sleepboten en ander varend gedoe naar de Woerdense Haven te halen. Hulde voor de organisatie!

Als het dan bij uitzondering weer eens mooi weer is en de Speeldozen laten zich van haar beste kant zien, dan kan de dag niet meer stuk.

De Speeldozen waren al vroeg op pad om mensen naar her Kerkplein en de Haven te lokken. Dat was de opzet van organisator Ad de Goey en die opzet slaagde. Naarmate de klok naar elf uur kroop werd het drukker en drukken.

Even voor tienen kwamen burgemeester Hans Schmidt, vergezeld door zoontje Tom en de burgemeester van Vianen, Wim Groeneweg, wie kent ‘m niet als Woerdense wethouder?, bij de Haven aan.

Bravour zong daarbij het Bravourlied, vakkundig ondersteund door Cees Wisseloo op de Turkse trom.

Die trom zou ook nog goede diensten leveren bij de opening. Hans Schmidt moest een kanon afschieten, maar dat weigerde dienst. Geen nood, want Cees was alert door een daverende klap op  zijn trom te geven. Een open doekje van het talrijke publiek was zijn beloning.

Het optreden is weer op de gevoelige plaat vastgelegd. Beelden ontbreken helaas van de tocht van de burgemeesters van Woerden, Vianen, Montfoort en Oudewater van Concordia naar het Kerkplein en van de openingshandeling. Helaas was de batterij leeg. Een beginnersfout dus. Zal niet weer gebeuren.

Op de foto’s, te bekijken via de link Bravour\’s 2de lustrum ontbreken ook de beide directeuren van de Speelzozen, André Wisseloo en Willem Pauw. Zij waren die morgen verhinderd. Nu was het Jaap van Luinen die de kar trok.

Het AD/GH was ook erg te spreken. De allereerste Havendag blikt ene gouden greep. De redacteur van dienst zei het niet, maar wij van de Speeldozen zeggen het wel in alle openheid: deze dag smaakt absoluut naar meer.

Het artikel uit het AD/GH is in het onderstaande te vinden.