Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Uit de oude doos: Bevrijdingsdag 5 mei 2010 in Woerden. De Speeldozen en het Fanfarekorps op de toren en het Kerkpein

Uit de oude doos, maar niet oudbakken. 5 mei 2010 stond als Bevrijdingsdag in Woerden in het teken van de muziek en Excelsior was daar bij.

Eerst met een optreden van de Speeldozen op het Kerkplein. Daarna de toren op, langs de stadsbeiaardier. Zelfs de “soes” ontbrak boven niet. Het leverde naast goede muziek mooie plaatjes op. Terug van de toren kon men genieten van een concert van Harmonie De vriendschap. Voor het eerst onder leiding van een dirigente. Later op de middag zou Excelsior dat voorbeeld ook volgen in de persoon van tussenpauzin Luciënne de Valk.

Daarna gingen de Speeldozen weer het podium op. Hen was gevraagd de verkiezing van de stadsdichter van Woerden met muziek te omlijsten.

Als stadsdichter kwam Najiba Abdellaoui uit de bus met muziekicoon Willen Jacobs als uitstekende tweede. Progressief Woerden wethouder Loes Ypma huldigde Najiba in.

Het weer was geweldig die dag en dus luisterde een overvol Kerkplein naar een fantastisch concert van Excelsior. De nummers werden door Karel van de Bosch van het Cultuur Platform  op de hem bekende èn hogelijk gewaarde wijze aan elkaar gepraat. Dat Luciënne de Valk erin geslaagd was om het in een dipje verkerende orkest na het vertrek van Frans Klein binnen een half jaar tot grootste prestaties op te stuwen was iedereen op het Kerkplein, de orkestleden niet in het minst, volkomen duidelijk. Maar er moest die middag helaas afscheid van haar genomen worden. In het Arsenaal sprak waarnemend voorzitter Ruud den Heeten haar in warme en gloedvolle bewoordingen toe.

Het koor Kordaat trad op met Excelsior als begeleidend orkest.

Een geslaagd optreden van Excelsior kortom dat het waard is om uit de vergetelheid gehaald te worden.

zie voor de foto’s de link:Uit de oude doos