Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Intocht Avond4daagse Woerden

Excelsior en routeTrombonist en huidig secretaris van Excelsior, Wim van geelenNa Houten met een succesvol optreden ter gelegenheid van de laatste dag van de Avondvierdaagse daar stond donderdag 9 juni jl. Woerden op het programma.

Voor het eerst sinds enige jaren was het deelnemersaantal weer gestegen, namelijk tot 1.250 man/vrouw en die maakten van de intocht een zegetocht. Naast het Fanfarekorps Excelsior Woerden acteerden ook de Harmonie de Vriendschap en Fanfare Kunst na Arbeid uit Zegveld.

Vanwege de al beginnende vakantie was Excelsior niet compleet, maar toch ging het verrassend goed. Zelfs ondanks het ontbreken van tamboer-maître Dirk Schippers. Dirk is zich aan het warmlopen voor de echte vierdaagse, die van Nijmegen uiteraard, en kon dus niet èn voor de muziek uitlopen èn als wandelaar gehuldigd worden.

Volgens een onbevooroordeelde toeschouwer, Cees Wisseloo, die met zijn door elektriciteit aangedreven fiets op verschillende punten op het parcours de intocht gadesloeg, speelde Excelsior “toppie”. De beide andere orkesten kunnen daar wel een puntje aan zuigen, aldus in alle objectiviteit zegsman Cees.

Een beetje een afgang was  dat burgemeester Hans Schmidt de intocht gadesloeg gewoon tussen het publiek en wel voor het oude postkantoor. Waar zijn de tijden gebleven dat het gemeentebestuur, de burgemeester geflankeerd door enkele wethouders en raadsleden en leden van het organisatiecomité, de wandelaars toezwaaiden vanaf het stadhuisbordes aan de Westdam?

 

De vrienden van KNA/Zegveld. Zonder sterbescornettist Jaap van Luinen, maar met Cor van Amerongen op bugel, de middelste man van de 2de rij. Beiden zijn ook lid van Excelsior

Excelsior maakt zich op van het Exercitieveld te vertrekken