Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

De Speeldozen op de Zegvelderie op 18 juni 2011

Zaterdag 18 juni 2011 was het raak in Zegveld. Na een aantal jaren niet te zijn doorgegaan had een groep enthousiastelingen, verenigd in de Culturele Stichting Zegveld, het weer voor elkaar. Een soort van braderie met kermisachtige elementen: de Zegvelderie. Dat had men georganiseerd.

Alles was tot in de puntjes verzorgd. Alleen het weer liet het wat afweten. Alleen toen de Speeldozen moesten spelen was het regenvrij. Geluk moet je soms, maar dat is de Speeldozen wel toevertrouwd, afdwingen.

Rond de Milandhof stonden diverse kraampjes met van alles en nog wat erin, stands van handelaren die hun producten aan de man wilden brengen, luchtkussens enz. enz.  Ook was er een soort van high teck  schommel, waarmee je met een rot vaart over de kop sloeg. Een beetje link voor de gemiddelde speeldoos.

De brandweer, post Zegveld was eveneens van de partij, ondanks dat de rest van de Woerdense brandweer aan het feesten was in de Brandweerkazerne aan de Boerendijk ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan.

De Zegvelderie werd geopend door burgemeester Hans Schmidt. Hij kwam in de oudste  tractor die men in Zeveld en omstreken had kunnen vinden naar het podium.

Hij was met zijn welkomstwoord nog niet uitgesproken of de Speeldozen traden al aan. Onder leiding van ras-Zegvelder Cor van Amerongen, werd nagenoeg het hele songbook met in totaal 44 nummers doorgeblazen.

Aan de reactie van de mensen op straat te horen viel het buitengewoon in de smaak.

Zie voor de foto’s van dit festijn in Zegveld Zegveld op 18.06.11

 

Hans Schmidt pakt z,n toespraak en gaat beginnenDe speeldozen maken zich klaar Kees Wisseloo was iets te laat, maar nu kan het toch echt beginnenDe Speeldozen in volle actieNaast muziek ook vertierGeen tijd om naar De Speeldozen te luisterenEinde oefening