Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

De Speeldozen in Rotterdam

Het concert zit er op. Piet met zijn schaal met broodjes naar de busZaterdag 28 mei jl. stond er een bus bij “de Speeldoos”, het clubgebouw aan de Singel in Woerden klaar om De Speeldozen naar Rotterdam te brengen. Onder leiding van André Wisseloo op de kleine trom en muzikaal directeur Willem Pauw op sousafoon hadden ze daar een optreden.

De dozen waren ingehuurd door zoon en schoondochter, die vader Piet van der Ven, een groot liefhebber van de muziek als door De Speeldozen ten gehore wordt gebracht, op zijn 75ste verjaardag te verrassen. Wendy en Patrick van der Ven kenden veel leden van de blaaskapel van de Avond4daagse, waarvoor beiden veel werk verzetten. Vandaar deze keuze.

Het optreden vond plaats in de wijk vlak achter de Maasboulevard. Even voorbij het vervallen Tropicana, naar rechts, een trambaan over, nog wat straten in en uit en tegen elven stond de Blaaskapel op straat. Voor vader Piet een heuse verrassing. Een uiterst welkome verrassing ook, want hij heeft genoten.

Maar laten we de brief maar spreken die Wendy en Patrick geschreven hebben en die in de hoes zat van het schijfje met foto’s die op die gedenkwaardige zaterdagmorgen in Rotterdam zijn gemaakt.

“Wat ga je iemand geven die 75 wordt. De meeste mensen hebben op die leeftijd alles wel gehad.. Maar je wilt toch graag iets moois geven. Mijn schoonvader is altijd al een muziekliefhebber geweest. De muziek loopt als een rode draad door zijn leven. Dweilorkesten en Fanfare: het is hem uit het hart gegrepen. Zou het dan geen mooi cadeau zijn dit soort muziek tot aan zijn voordeur te brengen?

Zo gezegd, zo gedaan.

Op 28 mei 2011 hebben wij de Speeldozen in een bus geladen en zijn naar Rotterdam vertrokken. Aan het begin van de straat stonden ze opgesteld. Met een klein leugentje om bestwil werd Pa naar buiten geloodst. Eén blik op zijn gezicht was al genoeg om te zien dat het cadeau goed ontvangen werd. Ook de buurt genoot mee.

Wat kan muziek toch mooi zijn.

Jongens, jullie wisten het al, maar jullie waren geweldig en reuze bedankt voor deze superdag.

w.g. Wendy en Patrick”

Zie voor de fotoreportage de link Rotterdam op 28 mei 2011