Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Blokfluitsters en hun moeders op slagwerk bij Excelsior aan de slag

Een half jaar geleden is Excelsior van start gegaan met het geven van blokfluitlessen aan 12 kinderen van de Regenboogschool. Uiteraard met de bedoeling de leerlingen enthousiast te maken voor muziek en via deze lessen hen mogelijk met een ander instrument bij Excelsior te laten spelen. Wie de jeugd heeft enz. .  De lessen werden gegeven door Hennie Hordijk. Vroeger op saxofoon actief bij de Fanfare. Zij heeft de samenwerking met dirigent Hans van Hees van het Leerlingenorkest als heel plezierig ervaren. Excelsior laat de kinderen op deze manier ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. De blokfluitgroep heeft in november zelfs meegedaan aan een optreden in Brediushage. Ook heeft de groep al twee keer in de Speeldoos gerepeteerd samen met het leerlingorkest. De foto’s laten zien hoe Madelief, Amber, Sara, Bregtje, Stéfanie, Melissa, Merel, Kiki en Muriel hun best doen. De dirigent krijgt zelfs de moeders aan het drummen! Madelief, Amber en Mayke  hebben ook zelf iets geschreven over de blokfluitles:

Het afgelopen jaar heb ik blokfluitles gehad van juffrouw Henny. Het was heel leuk. Ik heb veel noten geleerd,ik kan nu dus heel veel instrumenten gaan bespelen,want ik kan noten lezen. Maar dit jaar ga ik nog blokfluiten,want ik wil nog veel meer noten leren! De groep van Excselsior verzint ook veel leuke activiteiten. We hebben een keer een film gekeken en we zijn ook al eens gaan poldersporten bij de Boerinn in Kamerik. En we treden ook vaak op met het leerling orkest. Nou ik vond het dit jaar heel leuk!!!

Groetjes, Madelief

Hallo ik ben Amber en ik zit op blokfluit en wil er graag wat over vertellen.

Blokfluit is altijd leuk (maar je moet het dan ook leuk maken) We spelen vaak leuke liedjes mijn lievelings liedjes zijn : klokkenliedje, speelliedje en daar was een sneeuwwit vogeltje.we hebben ook de noten geleerd hoe lang ze zijn bijvoorbeeld. een hele nood is dus 4 tellen en een halve nood zijn 2 tellen een kwart nood 1 tel en heen achste nood is een halve tel. Dat is het zelfde als bij de rusten.Verder is blokfluit nooit vervelend,je hebt altijd wel plezier met blokfluit. Als je door wilt gaan is het na de zomer vakantie op een dinsdag het begint om half 4 s’middag’s(alleen als er veel kinderen zijn.) als er weinig kinderen zijn gaan we bij hennie thuis,hoe laat weet ik nog niet. Het duurt een half uur, en ik vind het het leukste insturiement die er bestaad.En we hadden ook een optredern van excelsior van kerst van sinterklaas en 2 gewone zonder thema en dan was echt leuk leuker dan oefenen.

Dan ten slotte Mayke

Hallo, ik ben Mayke Eymaal. Ik ben 7 jaar.

Ik ben met een paar kinderen van de blokfluitles naar de Boerinn geweest. Er waren ook kinderen van de Majorette. We gingen daar allemaal leuke dingen doen over het water en we gingen ook nog zakspringen. En 1 iemand moest in de kruiwagen zitten en de ander duwen.

Een paar kinderen van de Majorette gingen ook in het water, Maar de blokfluitkinderen durfden niet. We gingen op de fiets heen en terug.

 

Ik zit op blokfluit bij juffrouw Henny. De blokfluit is hartstikke leuk. Een paar kinderen ken ik het beste want die zitten ook bij mij in de klas. Zoals, Sara, Muriel en Stefanie. Na de vakantie ga ik door met blokfluiten.

Mijn sport is turnen en dansen. Dit vind ik ook leuk.

Mijn hobby’s zijn knutselen, kleuren en buiten spelen.

Ik heb veel vriendinnen.

Ik ga bijna elk jaar in de zomervakantie naar Lacanau, dit jaar ook over een paar weekjes.

 

Ik wens iedereen een hele leuke vakantie.

Groetjes van Mayke.

Klik voor de foto’s, gemaakt op 28 juni jl. op de link Blokfluitsters en hun moeders op slagwerk actief bij Excelsior