Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior in het nieuws

De maand oktober was een drukke maand voor Excelsior. Zoals aangekondigd in de diverse bijgaande krantenberichten waren er drie evenementen waarbij één of meerdere onderdelen van de vereniging actief zijn geweest.

Excelsioravond – 15 oktober 2010

Op de Excelsioravond was dit jaar vooral veel aandacht voor de jeugd. Zo mocht Corné dit jaar voor het eerst meetrommelen bij de tamboers. Voor Kelvin en de jarige Stef was het alweer de tweede keer, maar ook voor hen is zo’n optreden voor publiek natuurlijk best nog spannend.

Dit jaar trad voor het eerst ook een bugelensemble op, bestaande uit drie leerlingen van Excelsior’s eigen muziekdocent Mart van Baalen. Kim, Joram en Arwin lieten in twee korte werken duidelijk horen dat Mart de wind er goed onder heeft in zijn lessen.

Daarna was het de beurt aan de nieuwe dirigent Hans van Hees om het voltallige leerlingenorkest aan het publiek te presenteren. Ze hingen duidelijk aan zijn stokje en met veel plezier werkten zij zich zonder veel moeite door de twee leuke composities heen.

Aankonding AD op 8 oktoberTijdens de workshop had Hans de aandacht van het publiek ook snel gevangen in zijn ritme-oefening, waarop hij voor de gelegenheid een toepasselijke tekst had gemaakt. Er werd vervolgens driftig meegeblazen op de geïmproviseerde muziekinstrumenten en meegebrachte vuvuzela’s, ook al lukte het lang niet iedereen om daar fatsoenlijk geluid uit te krijgen. Oefening baart kunst is hier het motto, maar leuk was het wel. Bij het laatste nummer voor de pauze, ‘We will rock you’, gingen alle leerlingen, de majorettes en het publiek nog één keer los. Volgend jaar ongetwijfeld weer een workshop op de Excelsioravond, met hopelijk weer een groot aantal nieuwe leerlingen erbij.

Na de pauze brachten de majorettes, de tamboers en het fanfareorkest nog een afwisselend programma op of voor het mooie podium in de ruime hal van Van Rooijen.

Helaas was de opkomst tijdens deze avond minder groot dan verwacht, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met het slechte weer, het begin van de herfstvakantie en de nogal late aankondiging in de locale weekbladen. Kinderen of volwassenen die dit evenement graag hadden bijgewoond verwelkomen wij graag op één van onze repetities in ons eigen clubgebouw De Speeldoos aan de Singel 45 te Woerden. Mail voor meer informatie naar info@excelsior-woerden.nl.

Blaaskapellenfestival – 16 oktober 2010
Zoals in de Woerdense Courant van 15 oktober werd aangekondigd (zie bijgaand artikel), organiseerde de kapel van Excelsior ‘Die Original Rheinstädter Musikanten’ dit jaar hun 38e blaaskapellenfestival.

Aankondiging in Woerdense Courant van 15 oktober 2010 Van vroeg in de middag tot na middernacht was er een non-stop programma met mooie blaasmuziek van zes topkapellen. De Woerdense Courant maakte er de volgende foto.
Bericht in de Woerdense Courant van 20 oktober 2010

Concert voor Stichts-Hollandse Historische Vereniging – 19 oktober 2010
Tenslotte verzorgde het fanfareorkest in het kader van de week van de geschiedenis een concert dat geheel in het teken stond van water. Het Woerdens Nieuwsblad plaatste hierover het volgende bericht.

Bericht in Woerdens Nieuwsblad op 22 oktober 2010

Na al deze activiteiten gaat het orkest zich nu weer volledig toeleggen op de voorbereiding van het jaarlijkse Promsconcert, dat gepland is op zaterdagavond 19 maart 2011. De muziekkeuze voor de Proms wordt volledig bepaald door het thema Top 2000. Dit staat garant voor een eigentijds en zeer herkenbaar repertoire. Medewerking zal onder andere worden verleend door danscentrum Delicious, jongerenkoor JuDeo, een combo en diverse solisten. Noteer deze datum alvast in uw agenda. De locale media zullen er te zijner tijd weer uitgebreid over berichten.