Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior’s ‘Kasteeloptreden’ tijdens Monumentendag

Op zaterdag 11 september verzorgde het orkest van fanfarecorps Excelsior op de binnenplaats van het Woerdense kasteel het slotoptreden van Kunstkasteel. Dit ter gelegenheid van Monumentendag, waardoor de vele bezoekers van het kasteel konden genieten van een veelzijdig programma dat toepasselijk geopend werd met Cardiff Castle; een pittige mars die verwijst naar een mooi kasteel in de hoofdstad van Wales.

Excelrio04 Dit concert was tevens het eerste optreden van Excelsior onder leiding van hun nieuwe dirigent Hans van Hees (zie foto). Hans treedt in de voetsporen van Frans Klein die bijna 10 jaar met veel succes de dirigeerstok hanteerde bij het fanfareorkest. In die periode is de vereniging muzikaal verder gegroeid en is het repertoire gemoderniseerd. Het publiek heeft dit vooral kunnen merken bij de succesvolle Promsconcerten in sportcentrum Snellerpoort, waar jaarlijks een avondvullend programma met zang, dans en muziek geboden wordt (zie een verslag van de 13e editie elders op deze site). De Promsformule zal onder leiding van Hans van Hees zeker gecontinueerd worden; de 14e editie is immers al gepland voor zaterdag 19 maart 2011. Daarbij kan Excelsior gebruik maken van de ervaringen die Hans heeft opgedaan met grote projecten bij tal van andere verenigingen.

Een nog belangrijkere uitdaging waar de vereniging voor staat is de verdere promotie van de amateur blaasmuziek en het aanbieden van een aantrekkelijke opleiding voor nieuwe leden. Op dit terrein wordt ook veel verwacht van de nieuwe dirigent; hij heeft namelijk een bewezen track record op dit gebied en bruist van de ideeen. Momenteel werkt hij samen met twee nieuwe commissies binnen de vereniging al plannen uit om het fanfare-orkest in Woerden nog beter op de kaart te krijgen. Ook  kinderen die spelenderwijs in contact willen komen met muziek worden niet vergeten. In de korte tijd dat Hans voor het orkest staat hebben zijn enthousiasme voor de muziek en zijn goede didactische vaardigheden al een positief effect op het rendement en het plezier tijdens de repetities gehad. Dit belooft nog meer goeds voor de toekomst van Excelsior. Mensen die hier deelgenoot van willen worden kunnen de vereniging benaderen via email (info@excelsior-woerden.nl).

Dit concert is het eerste uit een reeks van drie, want op vrijdag 15 oktober treedt het orkest op tijdens de jaarlijkse Excelsioravond, die wordt georganiseerd in de hal van touringcarbedrijf Van Rooyen. Op die avond zullen ook het leerlingenorkest, het tamboerscorps en de majorettes optreden. Er zal bovendien ruimte in het programma zijn waarin alle kinderen in de zaal op eenvoudige instrumentjes mogen meespelen. Heb je altijd al mee willen fluiten of trommelen met een echt fanfareorkest, kom dan op 15 oktober naar dit concert.

Op dinsdag 19 oktober zal het orkest tenslotte nog een concert geven ter gelegenheid van de Oude Hollandse Waterlinie. Daarvoor is een toepasselijk programma geselecteerd waarin ‘Watermuziek’ een belangrijke rol zal spelen. Zie voor verdere details de website van themajaar Woerden.

Het concert in het kasteel werd besloten met het nummer Het is een nacht van Guus Meeuwis dat uit volle borst werd meegezongen. Het thema van deze Monumentendag was ‘de smaak van de 19e eeuw’ en aan dit concert was te merken dat Excelsior de smaak van hun nieuwe dirigent al goed te pakken heeft.