Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior blies op Koninginnedag 2010 weer hoog van de toren

Klokslag 8:00 uur waren de hieronder afgebeelde dappere Excelsiorleden op Koninginnedag te bewonderen op de omloop van de Petrustoren, terwijl zij enkele mooie koralen en het Wilhelmus over het nog ontwakende Woerden uitbliezen. Toen was het nog droog …

De torenblazers van Excelsior op Koninginnedag 2010.

Helaas was dat niet meer het geval toen zij een uur later in volle formatie, inclusief tamboers, het Kerkplein weer opmarcheerden voor de jaarlijkse aubade. Net als Bravour, trotseerde Excelsior echter de regen en liet zich er bij de samenzang niet door van de wijs brengen. Alleen de dirigente vergat een ogenblik dat uiteraard ook bij de aubade het Wilhelmus wordt gezongen; dit in de haast om haar partituren droog op te bergen voor latere optredens die dag. Terwijl zij notabene een ‘paraplu-held’ voor zichzelf geregeld had.

Na het optreden op het Kerkplein marcheerde Excelsior af in oostelijke richting om (o.a. via de mooie Paulus Buyslaan) uiteindelijk bij de bewoners van Zuwe Zorgcentrum aan de Utrechtsestraatweg op bezoek te gaan. Na zo’n druilige ochtend was het heerlijk om daarbinnen even lekker op te warmen en de bewoners muzikaal te begeleiden bij hun eigen aubade. Het welverdiende kopje koffie vond gretig aftrek; even uitblazen na het blazen.

De laatste etappe van die dag ging richting Oudelandseweg, alwaar het muzikale programma met Hollandse liederen nogmaals ten gehore werd gebracht voor de bewoners van ’t Oude Landt. Tamboers en majorettes lieten zich ook daar van hun beste kant zien. Voor drie jonge tamboers en een altsaxofoniste was het zelfs hun eerste optreden. Met dit weer waren die meteen goed ingezegend. Het enige dat deze ochtend steeds droger werd waren namelijk de kelen van de muzikanten. Gelukkig was ook bij ’t Oude Landt weer aan de innerlijke mens gedacht en konden de dorstige kelen snel gesmeerd worden.

Ongeveer 4 uur nadat de eerste signalen van de Petrustoren hadden geklonken bereikte Excelsior haar thuishaven De Speeldoos op de Singel weer. Daarbij deden de vrolijke noten van de mars Barcelona en de gezamenlijke afsluiting met het OLE denken aan zonniger oorden. Maar laten we over het weer niet klagen; we hadden tenminste weer een normale Koninginnedag.