Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

13e Promsconcert ‘Hou van Holland’ scoort hoge ogen bij publiek

De grote schare muziekliefhebbers die zaterdagavond 20 maart het 13e Promsconcert van Excelsior bezocht heeft was na afloop onverdeeld enthousiast over wat haar deze avond aan entertainment was voorgeschoteld.

Bij binnenkomst was er allereerst de verbijstering over hoe Excelsior de sportzaal had omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal, met een podiumoppervlak van ca. 150 vierkante meter, mooie decoratie in de stijl van de Nederlandse driekleur en alles vakkunding uitgelicht door het licht & geluid team. Door deze ambiance kwam het publiek al meteen in Hollandse sferen en was het niet alleen tijdens het programma, maar ook tijdens de pauze en de afterparty goed vertoeven in deze ruimte.

Het podium werd de gehele avond bezet door het 40-koppige orkest van Excelsior en de 60 dames van Koordaat. Daarvoor bleef nog voldoende ruimte over voor de 30 dansers van de Excelsior majorettes en danscentrum Delicious. En alsof dat nog niet genoeg was had Excelsior voor deze avond ook nog vijf gerenomeerde zangtalenten uitgenodigd. Ook die kregen ruim baan op het podium, want onder het thema ‘Hou van Holland’ werd een grote variatie Nederlandstalige liedjes gebracht.

Het orkest van Excelsior en dameskoor Koordaat onder leiding van dirigente Lucienne de Valk.

Onder leiding van interim dirigente Lucienne de Valk opende Excelsior de avond met de tune van de film Soldaat van Oranje. Ook met het nummer Vrede werd een duidelijke link gelegd met het op handen zijnde bevrijdingsfeest. Bij dit speciaal door Romy Hoogendoorn uitgekozen en gezongen nummer, werden mooie oude foto’s getoond van de bevrijdingsfeesten in Woerden.

De inbreng van Koordaat en de solisten Romy Hoogendoorn, Martine Zuidam en Jeroen Romijn kwam heel mooi en afwisselend tot zijn recht in het nummer Harry Bannink Selectie, waarin het publiek de unieke en soms ondeugende liedjes van Annie M.G. Schmidt herkende (oa. Op een mooie pinksterdag, Vluchten kan niet meer, Mijn Opa).

Dat Koordaat en Excelsior goed op elkaar ingespeeld waren bleek bij het nummer Het Dorp. Ook al moest het koor het doen zonder hun vaste dirigent Henk van Harmelen (de algehele muzikale leiding was immers in handen van Lucienne), raakten de dames met dit nummer van Wim Sonneveld duidelijk een gevoelige snaar bij het publiek. Ook de vertoonde oude foto’s uit de omliggende dorpen Kamerik, Zegveld, Harmelen en Linschoten, beschikbaar gesteld door fotograaf Jaap van der Vooren sr., droegen bij aan de melancholische sfeer van Het Dorp.

Spreekstalmeester Jeroen Romijn gaf op vlotte wijze tekst en uitleg bij de liedjes en uitvoerenden en gaf een staaltje van zijn eigen zangtalent bij de nummers Vlieg met me mee, Dromen zijn bedrog en Kom van dat dak af.

Bij Dansen op de vulkaan, Hemel en Aarde en Ik leef niet meer voor jou was het de Woerdense zangeres Martine Zuidam die op energieke manier de lead nam en daarbij schitterend ondersteund werd met een tweede stem of backing van Ellis Souwerbren – van Iersel, Dianne Kouwen en Koordaat.

Een spontaan applaus klonk op uit de zaal toen Dianne Kouwen de eerste regels van het nummer De Zee van Trijntje Oosterhuis inzette. Menig toehoorder was geroerd door dit mooie optreden van Dianne en Excelsior.

De majorettes van Excelsior maakten met hun show op High School Musical even een uitstapje uit de Hollandse sferen, maar zetten daarmee wel een unieke try-out neer van de show waarmee zij dit jaar het land in trekken. Bij de Hitmix van K3 waren ze dankzij de Nederlandse Josje weer terug op eigen bodem en ook op die muziek had instructrice Wendy Ho Ten Soeng een mooie show gemaakt.

Bianca Mourits en Ilana Immerzeel van danscentrum Delicious hadden voor hun dansers een toepasselijke dansact bedacht bij Dromen zijn bedrog en Hollandse Hits. Compleet met bed, pyama’s, hoge hoeden en ‘Maak me gek’ T-shirts waren zij een lust voor het oog.

Uiteraard had Excelsior nog een mooie toegift voor het publiek in petto met de nummers Het is een nacht en We’ll meet again. De hele avond hadden ze al in de lucht gehangen, maar bij dit laatste nummer kwamen de oranje ballonnen eindelijk uit de lucht vallen en werd het publiek hartelijk bedankt voor hun belangstelling en hun applaus. Met zoveel positieve reacties kan het bijna niet anders dan dat het 14e Promsconcert op 19 maart 2011 ook weer een volle bak gaat trekken. De organisatie zegt dus: Tot volgend jaar!

De solisten Ellis Souwerbren - van Iersel, Martine Zuidam, Romy Hoogendoorn, Dianne Kouwen en Jeroen Romijn. Op de achtergrond de dansers van Danscentrum Delicious.

Vele andere mooie foto’s van dit concert vindt u elders op deze site.

PROGRAMMA 13e Promsconcert:

Soldaat van Oranje-Excelsior
Vrede-Excelsior, combo, Koordaat en Romy
Harry Bannink Selectie-Excelsior, Koordaat, Jeroen, Martine en Romy
K3 hitmix-Excelsior en majorettes
Vlieg met me mee-Excelsior en Jeroen
Het dorp-Excelsior en Koordaat
Dromen zijn bedrog-Excelsior, Delicious, Jeroen, Dianne, Ellis, Martine en Koordaat

Pauze

Dance party-Excelsior, Koordaat, Romy en majorettes
Dansen op de vulkaan-Excelsior, combo, Martine en Ellis
Hollandse hits-Excelsior, Delicious, Koordaat, Martine en Jeroen
De Zee-Excelsior, combo en Dianne
High school musical-majorettes
Hemel en aarde-Excelsior, combo, Ellis, Martine en Koordaat
Kom van dat dak af-Excelsior en Jeroen
Ik leef niet meer voor jou-Excelsior en Martine

Afterparty-Dianne, Martine en Jeroen