Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

13e Promsconcert Excelsior ‘Hou van Holland’ – 20 maart – Snellerpoort

Op zaterdagavond 20 maart 2010 wordt het jaarlijkse Promsconcert van Fanfarecorps Excelsior georganiseerd in sportcentrum Snellerpoort. Elk jaar kiest de organisatie en ander thema en omdat het dit jaar 65 jaar geleden is dat ons land werd bevrijd, is voor een volledig Nederlandstalig programma gekozen onder de titel “Hou van Holland’. Natuurlijk mogen hier liedjes van Sonneveld, Annie M.G. Schmidt en Shaffy niet ontbreken, maar ook recentere nummers zoals van Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Paul de Leeuw, Ruth Jacott en Jan Smit staan op het programma. Excelsior heeft een scala aan zangtalenten uitgenodigd om deze liedjes op onnavolgbare wijze te vertolken. Aan de avond wordt ook meegewerkt door dameskoor Koordaat, een combo, majorettes en danscentrum Delicious. Meer informatie over de artiesten vindt u hieronder. Informatie omtrent de kaartvoorverkoop zal binnenkort op deze website en in de locale media verschijnen.

Ellis Souwerbren – van Iersel (Woerden) kreeg jaren privé zangles (lichte muziek) van Janneke Lokerse en klassieke zangles van Tania van Raai. Ze maakte twee jaar deel uit van de VSB-fonds talentenklas in Woerden, studeerde twee jaar jazz, zang en improvisatie aan de DJAM in Amsterdam. Ze studeerde 3 jaar in Kopenhagen aan het Complete Vocal Institute waar ze in juni 2008 haar diploma behaalde. Ellis houd van vele muziekstijlen; van jazz, pop, rock tot klassiek (voor meer informatie: www.EllisCompleteZang.nl).

Martine Zuidam (Woerden) besloot na een aantal jaren zingen in het popmusicalkoor van Het Klooster om daar privé zangles (lichte muziek) te nemen bij Janneke Lokerse. Ze heeft daar twee jaar in de VSB-talentenklas gezeten, veel extra lessen en workshops gedaan en veelvuldig opgetreden in de Kloostertuin. Met twee vriendinnen (oa. met Ellis) heeft ze als “Sisters en band” twee theatershows in elkaar gezet, met driestemmige stukken en eigen choreografieën, staging en lichtplan. Martine treedt veel op bij bruiloften, in theaters, in café’s met bandjes of akoestisch. Momenteel zingt ze ook in de Woerdense band Karantenne, die nieuwe Nederlandstalige muziek maakt en afgelopen zomer oa. op het Akoestival heeft gespeeld. Karantenne is ook bezig met het opnemen van een CD die in eigen beheer wordt uitgebracht.

Dianne Kouwen (Rotterdam) deed haar conservatorium opleiding Docent Muziek met zang aan Codarts te Rotterdam. Sindsdien doceert zij muziekles op een middelbare school in Rotterdam.
 Daarnaast is ze landelijk actief als freelance zangeres in diverse formaties
, als assistent dirigent en als zangdocent. In Woerden heeft ze bekendheid gekregen na haar solo-optredens in de Bonaventurakerk tijdens het jaarlijkse Kindeke Wiegen op eerste Kerstdag 
en tijdens het Cultuur Café. Op het Promsconcert zal Dianne o.a. het lied De Zee van Trijntje Oosterhuis zingen.

Romy Hoogendoorn (Woerden) is het jonge talent dat al op het 11e Promsconcert van Excelsior succes oogste met haar vertolking van het lied Annie uit de gelijknamige film. Dit jaar brengt zij liedjes van Annie M.G. Smidt en Kinderen voor kinderen. Ze zal ook haar favoriete nummer Vrede van Ruth Jacott zingen. Een heel toepasselijke titel op een avond die refereert aan de bevrijding van Nederland.

Jeroen Romijn (Woerden) is een rasartiest en zanger die jarenlang als entertainer actief is geweest onder de naam King Bling Bling. Momenteel trekt hij volle zalen bij tentfeesten en grote evenementen met de band Diffusion. Voor kleinere gelegenheden als bruiloften en partijen is hij veel op pad met zijn trio Carwash. Op 20 maart wordt Jeroen begeleid door Excelsior bij nummers van oa. Marco Borsato, Gerard Joling en Peter Koelewijn. Daarnaast fungeert hij op het 13e Promsconcert ook als gastheer en zal hij het publiek op onderhoudende wijze door het programma leiden.

Dameskoor Koordaat (Woerden) bestaat in 2010 vijf jaar en is in die tijd onder de bezielende leiding van dirigent Henk van Harmelen enorm gegroeid in kwaliteit. 
Onlangs organiseerde het koor nog een zeer succesvol kerstconcert in een uitpuilende Lutherse kerk. Koordaat staat voor serieuze inzet, gezelligheid en saamhorigheid.  Dat straalt er ook vanaf tijdens hun optredens zoals het promspubliek al heeft kunnen merken op het 11e Promsconcert (zie foto’s elders op deze site). In de vijf jaar van hun bestaan zijn aan de Nederlandstalige meezingers veel Nederlandse, Engelse en Franse luisterliedjes aan het repertoire toegevoegd. Ook liedjes uit diverse musicals vindt u terug in het repertoire. Op dit Promsconcert zal Koordaat worden begeleid door Excelsior bij oa. Het Dorp van Sonneveld en bij een medley van Harry Bannink. Ook zullen zij regelmatig als backing vocals voor de bovenstaande solisten fungeren (voor meer informatie: www.koordaat.nl).

De muzikale leiding is deze avond in handen van dirigente Lucienne de Valk. Lucienne studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, faculteit Hilversum Conservatorium. Zij behaalde daar het Praktijkdiploma Harmonie Fanfare Directie in 1991 en het Diploma Docerend Musicus Klassiek Slagwerk in 1992. Zij vervolgde haar studie directie bij Maurice Hamers. Extra cursussen op het gebied van Ha-Fa directie zijn gevolgd in binnen- en buitenland. Lucienne heeft tweemaal meegedaan aan de dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, waarbij zij beide keren doordrong tot de halve finale.
Naast haar interim dirigentschap bij Excelsior is zij tevens werkzaam als dirigent bij de Brandweerharmonie te Bilthoven en vaste vervanger bij verschillende andere orkesten. Zij is tevens vaste dirigent van het KNFM Pinksterweekend Orkest. Ook dirigeert zij regelmatig bij projectorkesten en play-in orkesten. In oktober 2010 gaat ze op tournee naar Engeland met een speciaal voor dit project opgericht fanfare orkest.
Naast het dirigeren is Lucienne actief als slagwerkdocent bij het Muziek Collectief Bodegraven, Fanfare D.S.S Aarlanderveen en Fanfare Wilhelmina Zwammerdam. Sinds 2006 is zij als projectleider betrokken bij verschillende culturele projecten van Stichting Evertshuis te Bodegraven.

In de begeleiding van de zangers wordt het fanfare-orkest bij nummers zoals Hemel en Aarde (Edsilia Rombley) en Dansen op de vulkaan (De Dijk) aangevuld met een combo, waarin oa. toetsenist Marcel Kooijman (in Woerden en omstreken bekend als muzikaal leider van het jongerenkoor Judeo) een hoofdrol zal spelen. Het publiek zal ongetwijfeld genieten van de inbreng van het combo, want naast de extra variatie in klankkleur en dynamiek geeft dit ook extra kansen voor de artiesten om hun zangkwaliteiten te demonstreren.

Tenslotte zal er tijdens dit 13e Promsconcert natuurlijk weer veel dans te zien zijn. Dit wordt verzorgd door de majorettes van Excelsior en twee dansgroepen van danscentrum Delicious. De 14 majorettes staan onder leiding van instructrice Wendy Ho Ten Soeng en de groepen van Delicious worden getraind door Ilana Immerzeel en Bianca Mourits. Alle dansers zijn erg gemotiveerd om aan dit optreden mee te doen; de talenten van Delicious hebben er zelfs een interne auditie voor gedaan dus dat belooft veel goeds.