Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Excelsior in Concert

Op vrijdag 16 oktober organiseerde onze vereniging haar traditionele Excelsioravond. Dit jaar voor de tweede maal aan de vooravond van het jaarlijkse Blaaskapellenfestival in de hal van Van Rooyen Tours. In het verleden werden deze avonden in zaal Concordia gehouden, maar vanwege ruimtegebrek moest naar een andere locatie worden uitgekeken.

De muzikanten openden de avond met het leerlingenorkest. Dit orkest staat onder leiding van Leon Bos, maar tussen twee nummers door werd ook de nieuwe muziekdocent Mart van Baalen nog even aan het publiek werd voorgesteld.  Hij geeft wekelijks individueel les aan leerlingen uiteenlopend in leeftijd van circa 10 tot 50 jaar en beloofde ervoor te zorgen dat op de volgende Excelsior in Concert weer wat meer leerlingen met het orkest kunnen meespelen.

Jeff, Kelvin en Stef in actie tijdens hun eerste optreden met ExcelsiorJeff, Kelvin en Stef in actie tijdens hun eerste optreden met Excelsior

Voor de drie jonge tamboers Jeff, Kelvin en Stef, was het een spannende avond, want ze mochten voor het eerst met hun grote collega’s optreden.  Na de pauze speelden die oa. de technisch hoogstaande werken waar ze tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade hoge ogen mee hebben gegooid en waarmee ze zich binnenkort onder leiding van instructeur Hennie de Rouw weer hopen te kwalificeren voor het topconcours in Barneveld.

De majorettes vertoonden hun Djumbo show met de jongste leden en de Tarzan show met het ’topklasje’.  Dankzij de grotere ruimte en vooral hoogte in deze zaal kwamen deze shows goed uit de verf. Gezamenlijk gaven ze ook dansdemonstraties op marsmuziek van het orkest. Onder leiding van Wendy Ho Ten Soeng zijn de 14 majorettes zich alweer aan het voorbereiden op nieuwe shows voor het volgende seizoen.

Dirigent Frans Klein en het fanfareorkest lieten het publiek genieten van succesnummers van oa. Freddy Mercury, Tom Jones en Harry Bannink. Met het laatste nummer werd alvast een tipje van de sluier opgelicht van het aanstaande Promsconcert op 20 maart 2010, waarop met name Nederlandstalige muziek te beluisteren zal zijn. Daarnaast werd met de Jehlicka polka een link gelegd naar Blaaskapellenfestival, waarop veel van de orkestleden zouden optreden met Die Original Rheinstadter Musikanten, ook een bekend onderdeel van Excelsior.

Het publiek dat op deze vrijdagavond de moeite had genomen om naar de Kuipersweg af te reizen heeft enorm genoten van de afwisselende optredens en zal ongetwijfeld het woord verspreiden dat  de Excelsioravonden zeker een bezoekje waard zijn. De avond werd toepasselijk afgesloten met een nieuwe mars met de naam Viva Excelsior.

Binnenkort zullen nog meer foto’s van deze avond aan de website worden toegevoegd.