Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

12e Proms ‘Dance Party’ was ’n echt dansfeest

Op zaterdag 21 maart was Sporthal Snellerpoort door Excelsior volledig omgebouwd tot een waar danspaleis, met een mooi podium voor het eigen orkest en daarvoor een strakke, verhoogde en mooi uitgelichtte dansvloer voor alle dansers.

Het programma zag er als volgt uit:

• Musik ist Trumpf – orkest
• Wo die Wolga fliesst – orkest
• Reel Medley – demonstratie Ierse dansgroep Lóchán
• The White Blanket – demonstratie Ierse dansgroep Lóchán
• Paso Flamenco – orkest & De Swingende Wielen Woerden
• Dance Party – orkest & majorettes Excelsior
• Hip hop – demo team danscentrum Delicious
• Copacabana – orkest & De Swingende Wielen Woerden
• Waltz no. 2 – orkest & danspaar Caroline & Ronald & publiek

Pauze (met een verrassingsoptreden van buikdanseres Petra)

• Robert Stolz Potpourri – orkest & danspaar Caroline & Ronald
• Dancing Queen – orkest & minirettes Excelsior
• Djumbo – demonstratie minirettes Excelsior
• Herb Alpert Selection No.1 – orkest & danspaar Caroline & Ronald & publiek
• Une Belle Histoire – orkest & danspaar Caroline & Ronald & publiek
• Derde Hornpipe – demonstratie Ierse dansgroep Lóchán
• Lord of the dance – demonstratie Ierse dansgroep Lóchán
• Latin Suite – orkest & De Swingende Wielen Woerden
• (I’ve had) The time of my life – orkest & danspaar Caroline & Ronald
• Grease – orkest & demo team danscentrum Delicious

Toegift – Im sonnigen Süden – orkest & alle dansers

Gastheer Bouwe van Rijswijk gaf tekst en uitleg bij alle optredens en het was duidelijk dat we hier met een vakman uit de danswereld van doen hadden; hij wist waarover hij sprak. Hij schrok er ook niet voor terug om het nummer Copacabana al zingend aan te kondigen.

De dansers zelf oogstten ook veel lof bij het ruime publiek. De één was helemaal weg van de shows van de majorettes en minirettes, de ander sprak met bewondering over de latin dansen en freestyle demo’s van de rolstoeldansers van De Swingende Wielen. Delicious liet heel verschillende dansstijlen zien in de vorm van een hip hop demonstratie en een schitterende choreografie op de muziek uit de film Grease, waarbij zij in aangepaste kleding op de dansvloer verschenen. Het echtpaar Ronald en Caroline Meijerink, dat bij danscentrum Delicious stijldanslessen geeft, zwierde over het podium met een schitterende Weense wals. En nadat deze voormalige wedstrijddansers tijdens de Robert Stolz potpourri nog twee series ballroomdansen hadden gedemonstreerd, kregen zij in een ‘afklap-quickstep’ zonder enige moeite het Woerdense publiek op de dansvloer. Het publiek genoot er ook zichtbaar van om op de muziek van Excelsior te kunnen dansen; waarschijnlijk had men de heupen al een beetje losgemaakt bij het optreden van buikdanseres Petra. Samen met twee lesparen dansten Ronald en Caroline aan het einde van de avond een sensuele Mambo op de muziek uit Dirty Dancing; een dans die hen duidelijk op het lijf geschreven was.

De onbetwistte toppers tijdens deze Dance Party waren Lisette, Oeghan, Jaimie en Kevin van de Ierse dansgroep Lóchán (zie foto). Optreden van Ierse dansgroep Lóchán (foto: Wim van Geelen)Wat díe op de dansvloer lieten zien was in Woerden nog nooit vertoond. Hun opzwepende reels, gezellige jigs, ingetogen hornpipes en elegante slip jigs werden perfect uitgevoerd. De flitsende danspassen en wervelende muziek maakten hun optredens een spektakel dat het publiek nog lang zal heugen. Zij toonden duidelijk aan dat hun kwalificatie voor deelname aan de Irish Open Championship in Dublin niet op toeval berustte. Het kan niet anders dan dat ze daar hoog gaan eindigen.

Tenslotte was iedereen ook vol bewondering over de optredens van het fanfare-orkest. Vaste bezoekers van de Excelsior Promsconcerten weten al langer dat dit orkest onder leiding van Frans Klein keer op keer in staat is het publiek een avond lang te boeien met zijn muziek. Tijdens deze editie hebben de muzikanten zelfs ruim 100 minuten muziek weggeblazen en door de variatie in de nummers, de kwaliteit van de uitvoering, de vele demonstraties en het tempo in de programmering kreeg het publiek geen minuut de kans zich te vervelen. Een echt huzarenstukje dus, zoals het Woerdens Nieuwsblad terecht opmerkte. De fans kijken al reikhalzend uit naar het 13e Promsconcert en vragen zich af met welk thema de organisatie dan weer op de proppen zal komen.