Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

Nonnen stelen show op 11e Proms

Zaterdagavond 15 maart 2008 organiseerde fanfarecorps Excelsior haar 11e Promsconcert met het thema ‘Tracks & Tunes’ in sporthal Snellerpoort. Deze hal was compleet omgetoverd in een concertzaal met een enorm podium. Dit podium behuisde niet alleen het voltallige fanfareorkest onder leiding van Frans Klein, maar bood ook plaats aan een groot aantal muzikale gasten.

Als organiserende vereniging opende Excelsior de avond met de spetterende tune van de tv-serie JAG. Soldaat van Oranje, Miss Saigon en Don’t cry for me Argentina waren andere muzikale hoogtepunten die geheel bij het thema van de avond pasten. Dat het thema goed aansloot bij het publiek bleek uit de correcte antwoorden die gastvrouw Marga Miltenburg kreeg als zij de parate kennis van haar gasten testte door bijvoorbeeld te vragen naar de film waaruit een geprogrammeerde titelsong afkomstig is. Enige moeite had zij met de uitspraak van de kinderserie SpongeBob SquarePants, maar gelukkig waren er voldoende kinderen die haar uit de brand konden helpen en haarfijn uit de doeken deden waar het hier om draait. Ontwapenend was de show die de grote groep minirettes van Excelsior op deze muziek gaf. Hun grotere collega’s de majorettes betoverden de ogen van het publiek met hun draaiende en lichtgevende batons op de muziek van The A-Team. Het showelement van deze Proms werd nog extra versterkt door ondersteunende video- en geluidseffecten.

Het vrouwenkoor Kordaat heeft de hooggespannen verwachtingen ook ruimschoots waargemaakt. Ondanks dat dit 60-koppige koor hun dirigent van het toch beslist niet klein uitgevallen podium had verdrongen en hem daardoor enigszins uit het zicht verloor, gaven zij met evergreens als ‘Killing me softly’ en ‘Yesterday’ een goede aftrap. Heel indrukwekkend was ook hun vertolking van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, waarbij het publiek de geprojecteerde refreinen uit volle borst meezong. Toen dirigent Henk van Harmelen na de pauze weer goed in het licht was gezet, gaf Koordaat met de speciaal voor deze Proms ingestudeerde musicalnummers als ‘Over the rainbow’ en ‘One hand, one heart’ helemaal een staaltje van beste kunnen. Niet in de laatste plaats door de muzikale begeleiding en omspelingen van de gebroeders Van Vliet.

Dat deze heren echte routiniers zijn in de wereld van muziek was alom bekend, maar het is elke keer weer een tractatie om er deelgenoot van te kunnen zijn. Leuke bijkomstigheid is dat Gert in zijn jeugd nog lid is geweest van Excelsior en les heeft gehad van het op de eerste rij aanwezige ere-lid Joop Kriege. Kriege zelf vierde overigens onlangs inmiddels zijn 70-jarige jubileum bij deze Woerdense fanfare. In twee solonummers hanteerde Dick de fluit weer virtuoos en strijdde hij met broer Gert om wie de meest frivole improvisatie neer kon zetten. Een lust voor het oor.

De 10-jarige Romy Hoogendoorn trad voor een avondje in de rol van haar favoriet Annie. In haar vermomming leek ze net weggelopen te zijn uit het weeshuis van deze musical en zong ze vol overgave over Annie’s verwachtingen voor een betere toekomst in het nummer Morgen. Haar stem vulde met gemak de grote concertzaal, dus dat belooft nog veel voor de toekomst.

Onbetwist klapstuk van de avond was het nummer I will follow him uit de film ‘Sister Act’. Omdat Whoopi Goldberg en haar nonnen niet beschikbaar waren had de Promsorganisatie een verrassend alternatief geregeld. Een aantal dames van Koordaat, coöperatief als ze zijn, had zichzelf voor een avond een celibatair leven aangemeten en zich in habijt gestoken. Na hun opkomst op kerkorgelmuziek en het langzame intro van het nummer I will follow him begonnen zich helaas toch wat verveelde blikken af te tekenen op de gezichten van deze nonnen. Moeder overste had echter de regie goed in handen en voelde feilloos aan wat er moest gebeuren. Zij stapte dus kordaat op dirigent Frans Klein af en fluisterde wat in zijn oor. Deze begreep onmiddellijk waar moeder overste heen wilde en gaf zijn orkest ruim baan om de swing factor op te voeren. De gezichten van de nonnen klaarden meteen op en ze tracteerden het Promspubliek op een show waar nog lang over nagepraat zal worden (zie foto).

De avond werd afgesloten met een grote finale op het nummer ‘We’ll meet again’, waarbij het publiek alvast werd uitgenodigd voor de 12e Proms. Lezers die niet weten wat ze hebben gemist worden uitgenodigd een kijkje te nemen elders op de Excelsior website waar inmiddels diverse foto’s van de 11e Proms te bewonderen zijn.