Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

10e Proms: Excelsior for Africa

We kijken nog steeds met veel plezier terug op de 10e Proms. Het thema was ‘Excelsior for Africa’ en de presentator was niemand minder dan Jochem van Gelder! Medewerkende groepen aan deze proms waren naast het fanfare-orkest en eigen majorette groepen, het amusementskoor Choke uit het Land van Maal en Waal, jazztrompettist Diederik Ruisch, zangeres Liane van den Oever en Afrikaanse slagwerkgroep “Opgetrommeld”. 

Het was een zeer geslaagde avond, daarover heeft op de website al eerder een bericht gestaan (zie foto’s elders op deze website). Inmiddels is echter ook het goede doel dat deze avond gesteund werd gerealiseerd. De opbrengst was tijdens de 10e Proms namelijk niet voor de club, maar met het geld werd geprobeerd een kraamkamer te verwezelijken in de kliniek van Cape Maclear in Malawi. Dankzij de vele steun die Excelsior heeft gehad van organisaties, bedrijven en particulieren om allereerst het concert te organiseren, maar ook om de actie te ondersteunen is het gelukt om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. De kraamkamer is inmiddels ingericht en ook druk in gebruik door tropenarts Jeannette van Os (familielid van twee Excelsiorleden). Jeannette heeft in haar nieuwsbrief iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedankt.

Op deze manier is ‘Excelsior for Africa’ niet alleen voor het enthousiaste publiek van het 10e Promsconcert, maar ook voor de mensen in Malawi een succes geworden.