Repetities

Onderdeel Tijdstip
Drumband ma 19.00 uur
Orkest di 20.00 uur
Drumbandleerlingen wo 19.00 uur
Majorettes do 18:30 uur
Orkestleerlingen vr 15.30 uur

Contactgegevens

Fanfarecorps Excelsior Woerden
KVK-nummer: 40464480

Clubgebouw “De Speeldoos”:
3442AL Woerden
Singel 45a
tel.:0348-418770
secretariaat@excelsior-woerden.nl

40 jaar bij Excelsior

In de loop van 1955 traden Dirk Schippersen Cees Wisseloo toe tot Excelsior. Beiden bij de Drumband. Dirk op 1 juni en Cees op 1 augustus van dat jaar.

Eenvoudig hoofdrekenen leer dat Dirk en Cees in 1995 40 jaar lid van Excelsior waren.

Uiteraard werd dat grootst gevierd en wel ergens in het najaar.

Officiële vertegenwoordiger van de KNFm en de gemeente Woerden in de persoon van burgemeester van Zwieten waren present. De regionale vertegenwoordiger van de KNFm speldden de jubilarissen de gouden KNFm-speld op en overhandigden de daarbij behorende oorkonde. Burgemeester Herman van Zwieten had nog een verrassing in petto. Hij mocht meedelen dat het Hare Koninklijke Hoogheid koningin Beatrix had behaagd  Dirk Schippers en Cees Wisseloo voor hun verdiensten voor Excelsior te benoemen tot lid van de Orde van Oranje Nassau.

Dirk, op dat moment ook voorzitter, kon op dat moment het woord niet voeren om iedereen te bedanken, in het bijzonder de beide officiële vertegenwoordigers. Dat gebeurde door secretaris Wim van Geelen, die voor de gelegenheid ook als ceremoniemeester optrad.

De hele vereniging was present en de bijeenkomst duurde tot in de kleine uurtjes van de zondag.